AXOS 240-230.

Učinite više na razne načine.

AXOS 200 je robustan svestrani stroj u vašem poslovanju. Kompaktan i okretan na farmi, snažan i nježan na tlu u polju zahvaljujući snažnom motoru i velikim gumama. Sve mu to omogućava da posao obavi brzo i učinkovito – bez obzira na zadatak i obim posla.

AXOS 240-230.

Učinite više na razne načine.

AXOS 200 je robustan svestrani stroj u vašem poslovanju. Kompaktan i okretan na farmi, snažan i nježan na tlu u polju zahvaljujući snažnom motoru i velikim gumama. Sve mu to omogućava da posao obavi brzo i učinkovito – bez obzira na zadatak i obim posla.

Svestranost i praktičnost koje vas čine produktivnijima.

  • Svestranost. Štedite vrijeme. Zahvaljujući nosivosti od gotovo 2 t i kapacitetu dizanja od 3,35 t straga, možete koristiti šire i teže priključke.
  • Logičan i intuitivan raspored upravljačkih elemenata omogućuje vam jednostavan rad.
  • Performanse. Produktivniji ste. Živahan motor, dobro stupnjevan prijenosnik i visoka hidraulična snaga do 87 l/min ključni su za učinkovitost stroja AXOS 200.
  • Pouzdanost. Sigurni ste u izvedbu. Svakog dana korištenja imate koristi od visokokvalitetnih komponenti, pažljive proizvodnje i, naravno, CLAAS servisa koji je uvijek tu za vas.

Svestranost.

Štedite vrijeme.

Bez obzira na kojem području koristite AXOS 200, njegova svestranost i manevarska sposobnost će vas oduševiti. Na polju imate koristi od stražnjih kotača od 34" promjera 1,6 m i maksimalne širine od 540 mm. Vozite s nižim tlakom u gumama i štitite tlo. Osim toga, zahvaljujući velikoj nosivosti od gotovo 2 t, može koristiti šire i teže alate.

Tijekom transporta i vuče, sigurni ste i stabilni na cesti. To osigurava masa praznog vozila od 4,1 t u kombinaciji s optimalnom raspodjelom težine i dugim međuosovinskim razmakom. Prilikom žetve krme ili obavljanja poslova zaštite usjeva, veliki razmak od tla olakšava vožnju preko otkosa i rad kada su usjevi u poodmakloj fazi.

Podiže što god želite.

Više namjena.

S maksimalnim kapacitetom dizanja od 3,35 t na spojnim točkama stražnjeg pogonskog dizala, AXOS 200 ima najbolje preduvjete za tešku svakodnevnu upotrebu. Stražnji podizni uređaj dostupan je s elektroničkim kontrolama kao standard. Vozač uvijek može imati pregled stražnjeg podiznog uređaja putem odgovarajućeg izbornika na nadzornoj ploči.

AXOS 200 opcijski ima potpuno integriran prednji podizni uređaj kapaciteta dizanja 3,2 t. Prednji podizni uređaj karakterizira optimalna integracija i mali razmak prednje osovine i spojnih točaka. To znači kraći prevjes s prednjim utegom ili prednjom kosilicom uz poboljšano vođenje prednjeg priključka. Ovisno o opremi traktora, prednjim podiznim uređajem upravlja se putem mehaničkog ili elektroničkog upravljačkog uređaja.

Prednji utovarivač CLAAS.

Odlično se uklapa.

Posebno kod prednjeg utovarivača, priključak na traktor je vrlo važan za siguran i brz utovar. Ispravna integracija montažnih nosača u kompletan koncept traktora bila je stoga od velike važnosti tijekom razvoja serije traktora serije AXOS. Udaljeni raspored konzola unatrag osigurava stabilnost tijekom teškog rada.

Stabilan vijčani spoj konzole prednjeg utovarivača izrađene od lijevanog čelika visoke čvrstoće na polovinu okvira motora ne ograničava kut upravljanja niti jednostavnost održavanja.

E-PILOT S je idealna elektronička kontrola u kombinaciji s mehaničkim upravljačkim uređajima na traktoru. Njime se svim funkcijama prednjeg utovarivača može upravljati vršcima prstiju.

Motor.

Konstantan učinak – mala potrošnja.

Obujam od 3,6 l osigurava nisku potrošnju. Vrlo miran hod postiže se kombinacijom s izbalansiranim 4-cilindričnim motorom. Osim toga, postoji niska razina buke i dug radni vijek. Unatoč kompaktnom formatu, AXOS s viskoznim ventilatorom i modernom tehnologijom ubrizgavanja i ispuha nudi izvrsnu osnovu za učinkovit rad.

AXOS 200 standardno ima elektroničko Common-Rail ubrizgavanje i memoriju brzine. Druga memorija dostupna je po izboru. Dovoljan je jedan pritisak gumba da se pozove željena brzina motora. Uz pomoć dva gumba možete još preciznije podešavati brzinu. To posebno pojednostavljuje rad priključnog vratila.

REVERSHIFT i TWINSHIFT.

Pritisak na papučicu spojke stvar je prošlosti.

S prijenosnikom REVERSHIFT / TWINSHIFT i njegovih 30 stupnjeva prijenosa naprijed i 15 stupnjeva prijenosa unatrag, AXOS 200 nudi najbolju ravnotežu između visoke mehaničke učinkovitosti, jednostavnosti korištenja i visoke udobnosti vožnje. Snaga se dobro prenosi na kotače, što smanjuje potrošnju. Samorazumljivi rad stvara prirodno iskustvo vožnje i sprječava umor tijekom dugih dana. S 10 stupnjeva prijenosa u glavnom radnom području između 5 i 15 km/h, AXOS uvijek nudi pravo rješenje.

Maksimalna brzina od 40 km/h postiže se na samo 1750 o/min motora. AXOS 200 štedi dragocjeno gorivo i smanjuje razinu buke tijekom transporta.

Hidraulika.

Stvara visoki tlak.

Tri hidrauličke pumpe s maksimalnim kombiniranim protokom od 114 l/min dostupne su kao opcija. Prvi krug opskrbljuje upravljač s protokom od 27 l/min. Drugi krug isporučuje protok od 27 l/min, namijenjen samo za stražnje poluge. Treća pumpa sa 60 l/min opskrbljuje samo hidrauličke upravljačke jedinice. Kao rezultat, radnje koje se preklapaju mogu se dovršiti u isto vrijeme ili se može upravljati kombinacijama opreme s vrlo visokim hidrauličkim zahtjevima. Osim toga, štedi se dragocjeno gorivo radeći pri malom broju okretaja motora uz visoku hidrauličku snagu.

Godine razvoja.

Pouzdanost koja smiruje.

Kako bi se proizveo izvanredan proizvod, nije samo proizvodnja odlučujući čimbenik, već i interakcija svih ugrađenih komponenti. Kompaktni traktori, traktori za vinograde i voćnjake razvijaju se i proizvode u tvornici Rovigo oko 35 godina.

Radna sigurnost je važna.

Visoka kvaliteta proizvodnje.

U proizvodnji traktora AXOS nije samo dugotrajna kvaliteta prioritet, već prije svega vaše zadovoljstvo. Ukupno tri generacije i više od 10 000 traktora CLAAS prodano je od 2009. godine.

Inteligentni proizvodni procesi i besprijekorne kontrole kvalitete osiguravaju izvanrednu kvalitetu proizvodnje. Na taj način osiguravamo da se potpuno možete pouzdati u svoj traktor i to bez prestanka.

Udobnost.

Učinkovitiji rad.

Logičan i intuitivan raspored upravljačkih elemenata omogućuje vam jednostavan rad. Možete se usredotočiti na uređaj, svoj rad, usjeve ili životinje. Pogodne funkcije kao što su elektroničke upravljačke jedinice i SMART STOP dostupne su za intenzivne operacije koje se ponavljaju.

AXOS 240-230240

230

Nazivna snaga (ECE R 120)

kW/KS

72/98

67/91

Maks. snaga (ECE R 120)

kW/KS

76/103

68/92

Download > RGB (80KB)  |  CMYK (2,7MB)
schließen
Download > RGB (442KB)  |  CMYK (32MB)
schließen
Download > RGB (661KB)  |  CMYK (23MB)
schließen