Ovaj žetveni kombajn impresionira kupce iz cijelog svijeta.

Razvoj novog kombajna ne započinje na ploči za crtanje, nego na poljima i farmama. Odlazimo do ljudi koji žanju našim strojevima i pažljivo ih slušamo. Vaši impulsi, prijedlozi i kritike slijevaju se u razvoj jednako, kao i ideje naših timova. Utoliko je uzbudljivije kad je „novi“ konačno na terenu. Sadržava li zaista sve što ste željeli, a mi obećali? Ovdje vam predstavljamo ove iskrene odgovore.

Austrija

"Svojim performansama i kompaktnošću stroj TRION savršeno odgovara našoj tvrtki."

Andreas Spatt
Distributer žitarica i pružatelj usluga

Najmanje strukture površine, širok izbor vrsta usjeva, srednje teška glinovita tla, valovit teren – stroj TRION se mora nositi s mnogim izazovima u obiteljskom poslu Josefa Spatta i njegovog sina Andreasa. "Kombajne uglavnom koristimo za vlastitu zemlju", kaže Andreas. "Ali vozimo i između farmi za druge poljoprivrednike, gdje sakupljamo, sušimo i skladištimo žitarice." Obitelj Spatt suši do 100 tona kukuruza dnevno.

Ove godine vrijeme u Gornjoj Austriji prilično je zabrinulo dvojicu poljoprivrednika. Usjevi su se morali brzo požeti zbog jakih grmljavinskih oluja s kišom i tučom. "Uvjeti žetve na nekim poljima nisu bili idealni", prisjeća se Andreas. "Ali novim strojem TRION bez ikakvih smo problema uspjeli požeti i polegnute žitarice." Za oca Josefa važna je kvaliteta zrna: "Našim kukuruzom skoro isključivo opskrbljujemo prehrambenu industriju. Proizvod koji isporučujemo mora imati manje od 1% loma."

Već nakon prve žetve, Andreas se uvjerio u performanse stroja TRION 720 MONTANA. Snažnije uvlačenje, veći bubanj, jednostavna promjena bočne košare, jače dizalo – sve su to izvedbe koje olakšavaju svakodnevni rad njemu i njegovom ocu. I jednom i drugom se sviđa činjenica da je TRION s gumama serije 800 širok samo 3,49 m: "Ovo je vrlo velika prednost za naše područje s mnogim uskim pristupnim cestama i mostovima." Svojim performansama i kompaktnošću, novi stroj TRION savršeno se uklapa u tvrtku i područje.

Zahtjevi za stroj TRION: visoke performanse, visoka kvaliteta vršidbe, brza promjena vrste usjeva

TRION 720 MONTANA

 • Obitelj Spatt, Goldbrunner Hof
 • Mjesto: Steinhaus (Austrija)
 • Način rada: distributer kukuruza/žitarica i uslužna vršidba
 • Veličina posjeda: 150 ha
 • Vrste usjeva: kukuruz, ječam, pšenica, zimska raž, uljana repica, zob, soja
 • Naglasak u proizvodnji: uzgoj kukuruza, uzgoj prasadi, distribucija žitarica uključujući sušenje
Odmah otkrijte TRION MONTANA

TRION MONTANA. Na kosinama snažan kao i na ravnom.

TRION MONTANA

 • Automatsko uzdužno poravnavanje do 6%
 • Poravnanje bočnog nagiba do 18%
 • Precizno uvlačno grlo MULTI CONTOUR
 • Dostupno za sve TRION modele
Saznati više

Dodatna iskustva korisnika

Wilhelm Paschertz
Poljoprivrednik

»Čak i pri istinski jako visokim performansama praktički nismo imali gubitaka.«

Veliki izazov za Wilhelma Paschertza uvijek su bile vremenske prilike. Na svojim farmama u Meerbuschu (Sjeverna Rajna-Vestfalija) i Heiligengrabeu (Brandenburg) plodove spremne za berbu mora prikupiti u najkraće moguće vrijeme. »Tražili smo žetveni kombajn koji će moći obraditi naš široki spektar kultura«, kaže Wilhelm. »Stroj mora imati ogroman kapacitet i pritom mogućnost brze i jednostavne preinake.« Odlučio se za TRION 730.

U međuvremenu je svojim novim kombajnom TRION obavio žetvu na gotovo 900 ha »Radio je apsolutno bez ikakvih problema«, oduševljen je Wilhelm. Čak i ljeti kod žitarica za skladištenje, kada je Wilhelm još za noćnih sati bio na terenu po jakoj rosi, TRION je impresionirao svojom velikom propusnošću. »Sprijeda unutra, straga van. Takav direktni protok stvarno me oduševio«, kaže Wilhelm.»Uz stvarno visoke snage i brzine vožnje praktički nismo imali gubitaka.«

Oduševljen je i velikom fleksibilnošću stroja. Nakon što su ljeti požnjevene klasične žitarice u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, TRION je prevezen u Brandenburg kako bi se tamo obavila vršidba mahunarki. »Par zahvata i prebacivanje na novi usjev bilo je gotovo«, prisjeća se Wilhelm. »Trebalo je sa strane otvoriti jednu zaklopku, otpustiti dva vijka, košara za žitarice van, košara za mahunarke unutra. U 20 minuta kombajn je bio spreman.« Koncept stroja TRION za Wilhelma je gotova stvar: »Nismo htjeli nijedan drugi.«

Zahtjev za TRION: visoka propusnost, minimalni gubitak zrna, značajka MULTICROP s brzom izmjenom

TRION 730

 • Meerbusch i Heiligengrabe (Njemačka)
 • Djelatnost: zemljoradnja
 • Obradiva površina: 900 ha
 • Vrste usjeva: ječam, tritikale, pšenica, repica, zob, grašak, soja
Odmah otkrijte TRION 700
Simen Settendal, Jarle Hegna
Poljoprivrednici

„TRION je savršene veličine za naše imanje.”

Brdovit teren i izazovni vremenski uvjeti – stroj TRION čekaju mnogi izazovi u poslovanju Simena Settendala i Jarla Hegna u mjestu Lunde u Norveškoj. Kombajn je u vrhunskoj formi, posebno tijekom žetve sjemena trave i djeteline. „Svatko od nas je nekada imao svoj stroj”, kaže Simen. „Ali sada sve više radimo zajedno.” Dogovorili su se da će zajedno koristiti jedan stroj. Izbor je pao na kombajn TRION 530 MONTANA.

Jarle voli neizvjesnost u svom radu. „Kada trebamo obaviti poslove, ne možemo planirati na duže staze”, kaže on. „To je ono što poljoprivredu čini tako fascinantnom.” Kada dođe vrijeme, sve mora ići vrlo brzo. To za TRION nije problem. Simen i Jarle odabrali su ga jer može vršiti sjemenje raznih trava i svih biljaka koje uzgajaju. Osim toga, kombajn se vrlo dobro snalazi na njihovom brdovitom i zahtjevnom terenu.

„Važan razlog bila je mogućnost opremanja ovog kombajna MONTANA opremom i pogon na sve kotače”, kaže Simen. Još jedna prednost: zahvaljujući sklopivom priključku C 540 mogu se brzo kretati između svojih polja. Obojica su zadovoljni time što mogu i dalje koristiti prethodni žetveni adapter SWATH UP za kombajniranje otkosa. „Stroj TRION odgovara našim imanjima jer je prave veličine za naše područje”, iznose zajedno svoje oduševljenje. A Jarle dodaje: „U potpunosti ispunjava naša očekivanja.”

Zahtjevi za stroj TRION: značajka MULTICROP (žetva posebnih usjeva, trave i djeteline), dobra propusnost s kompaktnim dimenzijama, pouzdan rad u teškim vremenskim uvjetima

TRION 530 MONTANA

 • Simen Settendal, Jarle Hegna
 • Mjesto: Lunde (Vestfold, Norveška)
 • Vrsta djelatnosti: biljna proizvodnja
 • Veličina gospodarstva: 100 ha (Simen Settendal) / 65 ha (Jarle Hegna)
 • Vrsta usjeva: sjeme trave i djeteline, ljetne i zimske žitarice
 • Naglasak u proizvodnji: razmnožavanje sjemena trave i djeteline
Odmah otkrijte TRION MONTANA
Irina Kupreytchik
Suradnik kojim možete upravljati

»S obzirom na naše kratke rokove žetve, moj žetveni kombajn mora biti apsolutno pouzdan.«

Kad je Irina prije 11 godina stigla u Horyaistivku, to je ukrajinsko selo bilo gotovo pusto. Nije bilo ni strojeva ni skladišnih objekata. Prve sijačice morale su se sastavljati od starog otpada. »Danas naša tvrtka obrađuje više od 1500 hektara površina«, ponosno kaže Irina. »Danas smo uzor u regiji jer pokazujemo kako se posao može organizirati.« Žetveni kombajni tvrtke CLAAS već su devet godina neizostavni dio njihove mehanizacije.

»Naše su obradive površine vrlo raznolike«, kaže Irina pokazujući rukom na svoja polja. »Malo ravne, malo brdovite, nejednolikih oblika, ispresijecane uskim šumskim pojasima. Sve to nije jednostavno obrađivati.« Kad je došlo vrijeme da se pronađe novi kombajn koji bi se mogao nositi s izuzetno kratkim žetvenim rokovima u Ukrajini, Irina i njezin tim nakon pažljivog razmatranja odlučili su za TRION 750. Njegova vršalica APS HYBRID nudi najbolju kvalitetu vršidbe i u teškim uvjetima.

Za žetvu nema puno vremena na raspolaganju. Zato žetveni kombajn mora biti apsolutno pouzdan. To je za Irinu najvažnije. »Jučer smo koristili TRION za ozimi ječam i potpuno smo zadovoljni njegovim performansama.« Nakon tek kratke obuke vozač se upoznao sa strojem i iz njega izvukao maksimum. Uskoro počinje berba pšenice. I ovdje Irinin tim ima velika očekivanja od novog TRION-a 750. A on ih neće razočarati.

Zahtjevi za TRION: maksimalna pouzdanost: minimalni gubici, jednostavno rukovanje

TRION 750

 • Mjesto: Horyaistivka u oblasti Sumi (Ukrajina)
 • Vrsta djelatnosti: bilinogojstvo
 • Veličina posjeda: 1.500 ha
 • Vrste usjeva: kukuruz, pšenica, soja, ozimi ječam, grašak, suncokret
 • Osnovna aktivnost: uzgoj žitarica te uljarica i mahunarki
Odmah otkrijte TRION 700
Ermanno Peppucci
Pružatelj usluga

"Ovdje su tereni brežuljkasti, zato trebamo strojeve s mogućnošću kompenzacije nagiba od najmanje 20%."

Kako se novi CLAAS TRION prilagođava brežuljcima slikovite Umbrije? Na ovo pitanje odgovara Ermanno Peppucci iz Massa Martane. Prije više od 20 godina on i njegov brat Gianni preuzeli su očev posao pružanja usluga u poljoprivredi i stvorili pouzdano ime u regiji. Danas obitelj obrađuje više od 1400 hektara žetvenih površina s osam zaposlenika i – odnedavno – strojem TRION 750 MONTANA.

»Godišnje vršimo leću, bob, ječam i pšenicu otprilike 20 do 25 dana«, govori nam Ermanno dok se penje u kabinu TRION-a. »Ovdje su tereni brežuljkasti, zato trebamo strojeve s mogućnošću kompenzacije nagiba od najmanje 20%.« Uz to su za Ermanna i njegova brata presudni bili vučna sila, prianjanje i značajka Multicrop stroja TRION. »Ovaj prilagodljivi stroj apsolutno je savršen za naše površine.«, zadovoljno kaže.

Ermannovi su klijenti zadovoljni. »Dobivamo savršeno očišćeni ječam i kasnije nam treba manje konzervansa prilikom pospremanja u silos«, kaže Pompeo Farchioni, voditelj regionalne pivovare Mastri Birrai Umbri. »Za sve što ima veze sa žetvom oslanjamo se na braću Peppucci«. A braća Peppucci oslanjaju se na TRION.

Zahtjevi za TRION: visoka prilagodljivost, mala transportna širina, visoka pouzdanost

TRION 750 MONTANA

 • Mjesto: Massa Martana u Umbriji, Italija
 • Vrsta djelatnosti: pružanje usluga u poljoprivredi i zemljoradnja
 • Obradiva površina: oko 1.400 ha
 • Vrste usjeva: pšenica, ječam, suncokret, leća, bob
 • Osnovne aktivnosti: obrada tla (800 ha) i žetva (1.400 ha)
Odmah otkrijte TRION MONTANA
David Lalonnier
Poljoprivrednik

"S pomoću mapiranja prinosa i brojne sustave pomoći, TRION se savršeno uklapa u moje poslovanje."

David Lalonnier sam upravlja svojom farmom na površini od 200 hektara. Njegova farma je u obitelji već nekoliko generacija i nalazi se na posebnom terenu: isušeno močvarno područje Marais Poitevin neposredno na atlantskoj obali. Njegova očekivanja od novog TRION 650 su prilično velika: "Atlantik značajno utječe na našu klimu", objašnjava on. "Zbog toga su vremenski rokovi za žetvu sve kraći. Stoga sam se odlučio za stroj s većom snagom."

David je odabrao TRION 650 zbog provjerenog sustava vršidbe i sustava pomoći. Od samog početka bio je impresioniran brzinom i preciznošću novog kombajna. "Za mene preciznost u žetvi znači čisto zrno, besprijekorna kvaliteta zrna i izvrsna kvalitetu slame", kaže on. Otkad je David prestao držati krave, susjede je opskrbljivao slamom. "S pomoću mapiranja prinosa i brojnih sustava pomoći, TRION se savršeno uklapa u moje poslovanje", kaže on. "Ove ćemo godine početi varijabilno računati svoje terene". Za njega preciznost znači i primjenu prave količine na pravom mjestu.

Posebno je oduševljen sustavom CEMOS. Njega već poznaje iz stroja AXION 850. Ipak, začuđen je velikim potencijalom koji ovaj sustav pomoći ima na tijek i kvalitetu rada strojem TRION. "Jučer sam prešao s tvrde pšenice na običnu pšenicu i htio sam ponovno učitati osnovne postavke za pšenicu", smije se. "Stroj me je tada obavijestio da to nije potrebno jer će se CEMOS prilagoditi novoj situaciji."

David ima tri želje za svoju budućnost: “Žanjite ono što ste posijali. Pogledajte kako se sve prilagođava hirovima koje klimatski uvjeti nose sa sobom. I na kraju dana, budite zadovoljni obavljenim poslom". On kraj sebe ima pravog suradnika – stroj TRION.

Karakteristike stroja TRION: inteligentna pomoć vozaču, visoka preciznost, jednostavno održavanje

TRION 650

 • Mjesto: Vendée (Francuska)
 • Način rada: Zemljoradnja
 • Veličina posjeda: 200 ha
 • Vrsta usjeva: Pšenica, kukuruz, suncokret
Odmah otkrijte TRION 600 / 500