ELIOS 240-210.

Zajedno postignimo više.

Kompaktni ELIOS 200 traktor je koji otkriva sam sebe. Od samog početka upoznati ste s njegovom robusnom tehnologijom. Jednostavan je i lagan za uporabu. Zahvaljujući
niskoj ukupnoj visini, možete ga ponijeti u bilo koju staju. Nisko težište daje vam sigurnost na brdovitom terenu. Ukratko: uvijek je spreman kada ste i vi spremni.

ELIOS 240-210.

Zajedno postignimo više.

Kompaktni ELIOS 200 traktor je koji otkriva sam sebe. Od samog početka upoznati ste s njegovom robusnom tehnologijom. Jednostavan je i lagan za uporabu. Zahvaljujući
niskoj ukupnoj visini, možete ga ponijeti u bilo koju staju. Nisko težište daje vam sigurnost na brdovitom terenu. Ukratko: uvijek je spreman kada ste i vi spremni.

Pouzdanost i jednostavnost stvaraju povjerenje.

  • Pouzdanost. Sigurni ste u izvedbu. Svakog dana korištenja imate koristi od visokokvalitetnih komponenti, pažljive proizvodnje i, naravno, CLAAS servisa koji je uvijek tu za vas.
  • Jednostavnost. Radite učinkovitije. Ergonomija ELIOS 200 ne izaziva nikakva pitanja. Izravne i pretežno mehaničke kontrole sprječavaju greške u radu.
  • Svestranost. Štedite vrijeme. Visinom od 2,4 m i radijusom okretanja od 3,51 m, ELIOS 200 može proći posvuda i impresionira čak i u najužim dvorištima.
  • Performanse. Produktivniji ste. Živahan motor, dobro stupnjevan prijenosnik i visoka hidraulična snaga do 87 l/min ključni su za učinkovitost stroja ELIOS 200.

ELIOS 210.

Ne može jednostavnije.

Koncept ELIOS 200 temelji se na jednostavnoj, robusnoj tehnologiji. Jednostavan i robustan stroj s pretežito mehaničkim komponentama pruža maksimalnu pouzdanost tijekom mnogih godina rada.

ELIOS 210 razlikuje se od ostalih ELIOS modela po dizajnu poklopca motornog prostora. No ipak, najveća razlika je ispod poklopca. Motor od 3,4 l daje 75 KS i zahvaljujući suvremenoj i EGR tehnologiji ispunjava standard emisije Stage V bez dodatnog goriva.

Godine razvoja.

Pouzdanost koja smiruje.

Kako bi se proizveo izvanredan proizvod, nije samo proizvodnja odlučujući čimbenik, već i interakcija svih ugrađenih komponenti. Kompaktni traktori, traktori za vinograde i voćnjake razvijaju se i proizvode u tvornici Rovigo oko 35 godina.

Radna sigurnost je važna.

Visoka kvaliteta proizvodnje.

U proizvodnji stroja ELIOS fokus nije samo na dugotrajnoj kvaliteti, već prije svega na vašem zadovoljstvu. Od 2009. prodano je više od 10 000 traktora tri generacije tvrtke CLAAS.

Inteligentni proizvodni procesi i besprijekorne kontrole kvalitete osiguravaju izvanrednu kvalitetu proizvodnje. Na taj način osiguravamo da se potpuno možete pouzdati u svoj traktor i to bez prestanka.

Koncept traktora CLAAS.

Kompaktan, stabilan i okretan.

Niska težišna točka daje traktorima serije ELIOS izvrsnu stabilnost, posebno u teškim uvjetima, kao što je rad na padinama. Stabilnost se može dodatno pojačati maksimalnom širinom traga od 2310 mm. Zajedno s uravnoteženom raspodjelom težine, to vam donosi sigurnost. S malom masom praznog vozila od 3,26 t, nježni ste prema tlu i ekonomični na cesti.

ELIOS 200 idealan je partner u vrlo širokim voćnjacima ili vinogradima. Opcija s uskom prednjom osovinom i odgovarajućim gumama omogućuje ukupnu širinu od samo 1,65 m.

Platformska varijanta ELIOS 210 visoka je samo 1,89 m sa sklopljenim zaštitnim okvirom i gumama 320/85 R 36. Idealan je izbor za primjenu u niskim staklenicima i zgradama. ELIOS 240-210 s kabinom bez staklenog krova visok je samo 2,40 m. To znači da može lako prolaziti kroz vrata s malim visinama prolaza.

Velika podizna snaga.

Više mogućnosti.

S maksimalnim kapacitetom podizanja od 3,2 t na spojnim točkama stražnjeg podiznog uređaja i do 3,2 t na prednjem podiznom uređaju, ELIOS ima najbolje preduvjete za teške svakodnevne radne zadatke.

Mehaničke kontrole za stražnji podizni uređaj smještene su blizu vozača i jednostavne su za uporabu. Podesivi donji graničnik omogućava ponovno postizanje željene radne dubine nakon svakog manevra okretanja na uvratini.

Prednji podizni uređaj i prednje priključno vratilo 1000 ili 540 ECO ugrađeni su tvornički i stoga su optimalno integrirani u traktor. Kada je sklopljen, prednji podizni uređaj vrlo je kompaktan s malim prepustom.

Prednji utovarivač CLAAS.

Odlično se uklapa.

Posebno kod prednjeg utovarivača, priključak na traktor je vrlo važan za siguran i brz utovar. Ispravna ugradnja montažnih nosača u kompletnu konstrukciju traktora bila je stoga od velike važnosti tijekom razvoja traktora serije ELIOS.

Prednjim utovarivačem CLAAS ELIOS 200 upravljate koristeći PROPILOT integriran u konzolu s desne strane. Višenamjenska kontrola s jednom polugom putem Bowdenovih poteznica razvijena je posebno za upravljanje prednjim utovarivačem i dokazala se u svakodnevnoj uporabi.

Stakleni krov omogućuje gotovo neograničen pogled na podignuti prednji utovarivač.

Motor.

Konstantan učinak – mala potrošnja.

Obujam od 3,6 l osigurava nisku potrošnju. Vrlo miran hod postiže se kombinacijom s izbalansiranim 4-cilindričnim motorom. Osim toga, postoji niska razina buke i dug radni vijek. Unatoč kompaktnom formatu, ELIOS s viskoznim ventilatorom i modernom tehnologijom ubrizgavanja i ispuha nudi izvrsnu osnovu za učinkovit rad.

ELIOS 200 standardno ima elektroničko Common-Rail ubrizgavanje i memoriju brzine. Druga memorija dostupna je po izboru. Dovoljan je jedan pritisak gumba da se pozove željena brzina motora. Uz pomoć dva gumba možete još preciznije podešavati brzinu. To posebno pojednostavljuje rad priključnog vratila.

Dvije varijante prijenosa.

Izbor je vaš.

24 stupnja prijenosa nude pravu brzinu za sav posao. Uz minimalnu brzinu od 500 m/h pri nominalnoj brzini, također možete savršeno savladati posebne primjene. TWINSHIFT priključno vratilo aktivira se jednostavnim pritiskom gumba na prijenosniku. Svi ELIOS zupčanici razvijeni su tako da gube malo snage.

Zahvaljujući REVERSHIFT prijenosniku za vožnju unatrag možete gotovo zaboraviti papučicu spojke. Gumb spojke na ručici prijenosnika nudi mnoge prednosti, prije svega kod radova transporta. Osim toga REVERSHIFT osobito kod rada s prednjim utovarivačem dopušta blagu i brzu promjenu smjera.

Hidraulička snaga prema potrebi.

Stvara visoki tlak.

Osnovu stroja ELIOS 200 čine dvije hidrauličke pumpe koje razvijaju ukupno 87 l/min. Jedan hidraulički krug opskrbljuje upravljač s 27 l/min, a drugi od 60 l/min pokreće stražnji podizni uređaj i upravljačke jedinice.

Tri hidrauličke pumpe s maksimalnim kombiniranim protokom od 114 l/min dostupne su kao opcija. Prvi krug opskrbljuje upravljač s protokom od 27 l/min. Drugi krug isporučuje protok od 27 l/min, namijenjen samo za stražnje poluge. Treća pumpa sa 60 l/min opskrbljuje samo hidrauličke upravljačke jedinice. Kao rezultat, radnje koje se preklapaju mogu se dovršiti u isto vrijeme ili se može upravljati kombinacijama opreme s vrlo visokim hidrauličkim zahtjevima. Osim toga, štedi se dragocjeno gorivo radeći pri malom broju okretaja motora uz visoku hidrauličku snagu.

Udobnost.

Učinkovitiji rad.

Kabina stroja ELIOS 200 kombinira ergonomiju i jednostavnost. Posebna se važnost pridaje logičnom rasporedu i ergonomiji pretežno mehaničkih radnih elemenata. Čak i neiskusni vozači brzo se snalaze i manje se umaraju.

ELIOS 240-210240

230

220

210

Nazivna snaga (ECE R 120)

kW/KS

72/98

67/91

61/83

55/75

Maks. snaga (ECE R 120)

kW/KS

76/103

68/92

62/85

55/75

Download > RGB (633KB)  |  CMYK (25MB)
schließen
Download > RGB (227KB)  |  CMYK (6,2MB)
schließen
Download > RGB (293KB)  |  CMYK (7,6MB)
schließen
Download > RGB (533KB)  |  CMYK (30MB)
schließen
Download > RGB (124KB)  |  CMYK (9,8MB)
schließen
Download > RGB (155KB)  |  CMYK (12MB)
schließen
Download > RGB (144KB)  |  CMYK (13MB)
schließen
Download > RGB (184KB)  |  CMYK (12MB)
schließen
Download > RGB (108KB)  |  CMYK (10MB)
schließen